Roparun zorgt voor spektakel in Almelo

De 2018 editie van de Roparun werd een waar spektakel in Almelo (foto: twentsefotosite.nl)

Op 20 mei dit jaar – eerste Pinksterdag – stond Almelo in het teken van de Roparun. Uiterst zorgvuldig voorbereid door de Almeloopers – het team dat al voor de tiende keer mee doet aan de Roparun – bleek de doorkomst in Almelo voor heel veel teams wederom een bijzondere ervaring. De Gravenallee werd omgedoopt tot de “Laan van Bezinning”, de Doelenstraat was voor even de “Goede Doelenstraat”, op de Koornmarkt werden de teams door een speaker één voor één verwelkomd en de apotheose vond plaats op het Amaliaplein, het eindpunt in Almelo om vervolgens verder te lopen richting Rotterdam.

Aan ons de eer om met onze drive in show voor de zesde keer op rij de sfeer en gezelligheid te verzorgen op het Amaliaplein in Almelo. En dat lukte met verve. Ingehuurd door ’t Hookhoes, The Shamrock, Ibiza Almelo en Willem de Vierde werd het een rollercoaster van emoties. Er was verbazing. Enorme feestvreugde. Ook tranen van verdriet, omdat elke deelnemer zich inzet voor een dierbare met kanker. Of iemand is verloren die aan deze vreselijke ziekte leed.

Het is bijzonder om daar deelgenoot van te zijn en hier een bijdrage aan te mogen leveren. Voor ons is het elk jaar weer een hoogtepunt. Temeer, omdat het evenement steeds groter wordt. De opbrengst (ruim 50.000 euro van de Almeloopers!) groeit ook jaarlijks significant en daar doen we het uiteindelijk met z’n allen voor. Geld inzamelen voor mensen die geen perspectief meer hebben. De fase waarbij de behandeling niet meer gericht is op genezing, maar op de kwaliteit van het leven dat nog rest en het aanstaande levenseinde.

Foto’s en filmpje doorkomst Roparun Almelo

Bekijk ook het hilarische filmpje op AAVISIE of de fotoreportage van de doorkomst van de Roparun deelnemers in Almelo.

We zien nu alweer uit naar volgend jaar! De doorkomst zal dan plaatsvinden op zondag 9 juni. Niet overbodig om deze datum alvast in uw agenda te noteren. Wij zijn er zeker ook weer bij.