Saloon & Checkpoint avond

Avondje uit in sfeer van Disco The Saloon & Checkpoint Almelo

Wie nog eens de sfeer van de vroegere legendarische discotheek The Saloon & Checkpoint wil beleven kan op vrijdagavond 1 november terecht in The Shamrock.
Het wordt een dansavond in de sfeer van de vroegere discotheek aan de Molenstraat. Organisatoren André Tuller, André ter Braake en Ruud de Jong – allen oud personeel – organiseerden dit ook in 2014 en 2016 met succes.
Disco The Saloon opende in 1979 haar deuren. Eind jaren ’80 werd die naam veranderd in Checkpoint.

In stijl

De Shamrock wordt op vrijdag 1 november opnieuw omgebouwd tot Disco The Saloon &
Checkpoint. De huifkar – van waaruit de DJ’s vroeger hun muziek draaiden – met uitzicht op de traditioneel geblokt verlichte dansvloer is ook weer van de partij. Alles in de stijl van toen. Begin jaren ’80 staan bekend om haar diverse muziekstromingen; de tijd dat muziek nog werd gemaakt met muziekinstrumenten. Soul, reggae, rock en natuurlijk deed het neefje van de punk, de new wave, zijn intrede. Dikke hits van Michael Jackson, Kool & the Gang, KC & The Sunshine Band, Bob Marley, Meat Loaf, The Cure, The Clash, Simple Minds, en nog veel meer, zullen niet ontbreken tijdens deze heerlijke dansavond.

Live optreden van Toontje Lager

Ook de Nederlandse popmuziek ontwikkelde zich in de jaren ‘80 tot een zeer populair genre. De hysterische taferelen bij optredens van Doe Maar, de dikke hits van Het Goede Doel en de niet te vergeten zoete klanken van Toontje Lager. Om de avond nog iets meer kleur te geven zal de lead zanger van Toontje Lager – Erik Mesie – alle grote hits van de band live ten gehore brengen op het podium in The Shamrock.

Oud personeel

Diverse oud personeelsleden van de discotheek zullen eenmalig hun oude
werkzaamheden weer oppakken. Voormalig bedrijfsleider Felix Hümmels controleert o.a. de toegangsbewijzen en zo zien we de vertrouwde gezichten van Willem Vitadamo, Robert Menger, Anita ter Braake, Kees Maurits en Henry Westen achter de bar of elders om glazen te halen. Oud DJ’s nemen plaats achter de draaitafel.
Kaarten
Iedereen die zin heeft in een gezellige jaren ’80 dansavond is welkom. Er zijn nog kaarten te koop voor slechts EUR 10,00 per stuk. Deze zijn online te bestellen via de website ticketkantoor.nl/shop/saloon

Openingstijden

Disco The Saloon & Checkpoint zal op vrijdagavond 1 november haar deuren openen 
 om 21.00 uur.